NYHETER

Det senaste om oss och våra bolag.

2022-05-12

Stena Adactum förvärvar majoriteten i norska Plantehallen

Stena Adactum har den 29 april förvärvat majoriteten av aktierna i Alpegro AS, som i sin tur äger 100% av Plantehallen AS. Bolaget är grundat av Rolf Baisgård och Albertjan van den Burgt, båda med lång erfarenhet från branschen. Grundarna kvarstår som minoritetsägare.

Med detta förvärv har Stena Adactum, som också äger 100% av Blomsterlandet i Sverige, etablerat sig på den norska marknaden inom Garden Center. Ambitionen är att under de kommande åren bygga upp ett butiksnätverk i flera städer i Norge.  Plantehallen driver sitt första Garden Center i Lörenskog utanför Oslo.

I samband med förvärvet tillträder Rolf Baisgård som VD och Albertjan van den Burgt som kategorichef.

Johan Wester, ägaransvarig på Stena Adactum:
Det är mycket glädjande och spännande att tillsammans med ett så erfaret team kunna ta steget in på norska marknaden. Vi kommer koordinera Plantehallen och Blomsterlandets verksamheter men också tillåta bolagen att utvecklas på det sätt som är bäst under de förutsättningar som finns på respektive marknad.

Rolf Baisgard, VD och medgrundare Plantehallen:
Stena Adactums resurser och möjligheten att jobba tillsammans med Blomsterlandet gör att vår expansion kan gå snabbare och ger oss möjlighet att etablera oss i fler städer i landet. Vi behåller vår strävan med lokala Garden Centers med hög kunskap och service. Samtidigt kommer vi att tillhandahålla fler spännande trädgårds- och blomsterartiklar till låga priser.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Rolf Baisgård tel +47 90561245, rb@plantehallen.no

eller

Johan Wester tel. +46 704 855 372, johan.wester@stena.com