2022-11-16

STENA ADACTUM FÖRVÄRVAR MAJORITETEN I DMC

Stena Adactum har förvärvat majoriteten av aktierna i medieproduktionsföretaget Stockholm Digital Media Centre AB (DMC). Bolaget är grundat av Jonas Persson, Daniel Franck och Johan Hedblom, alla tre med lång erfarenhet från branschen. Grundarna kvarstår som ägare.

DMC är ett medieproduktionsföretag som specialiserat sig på att tillhandahålla produktionstjänster inom TV och internet, såsom efterbearbetning, monitorering av direktsändningar, kommentering, live-streaming, samt OTT-lösningar, där majoriteten av affären är fokuserad mot sportsegmentet och remote production.

Henrik Munthe, Investment Director på Stena Adactum:
”DMC kan erbjuda sina kunder en kostnadseffektiv lösning som är både driftsäker och som ger ett lägre klimatavtryck. Detta är konkurrenskraftigt och vi ser fram mot att vara med på den resa som bolaget precis påbörjat”.

Jonas Persson, medgrundare DMC:
”Vi är mycket glada att Stena Adactum kommer in som investerare och huvudägare i ett läge där marknaden för sportproduktion utvecklas väldigt snabbt. Tillgång till effektivt kapital är en nyckelfaktor i en tekniktung bransch.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Henrik Munthe, tel. +46 704 855 373, henrik.munthe@stena.com